De mobiele accomodaties van Room45 zijn voorzien van volledige badkamers en aanvullende sanitaire voorzieningen. Om deze opstelling mogelijk te maken is er een Technical Support Container (TSC) ontwikkeld. Deze container ondersteunt het geheel met met aan- en afvoer van koud- en warmwater oplossingen. Eén TSC kan in meerdere opstellingen gebruikt worden in combinatie met een variabel aantal accomodatiecontainers met een maximum van zestien. (Dat is capaciteit voor 80 driepersoons-hotelkamers)

TP3

Status: Afgerond

Opdrachtgever:  Room45

Opleverdatum:  Februari/ juli 2016

 

Aanvullende details

Deze toepassing dient als oplossing om gasten van grote evenementen een comfortabele overnachtingsmogelijkheid te bieden. Het unieke van deze toepassing is dat dit op iedere locatie gebruikt kan worden.

De installaties hebben al een oplossing geboden voor Defqon, Leeuwarden-Friesland European Capital of Culture 2018,  BMW Partnerevent Marbella in Spanje en dit jaar voor de derde keer bij Tomorrowland in Boom, België. Een container heeft zelf als demo op verschillende plaatsen aan de Amerikaanse oostkust gestaan.

Om deze opstellingen te realiseren hebben wij de TSC voorzien van een 2000 liter koudwater buffer, 1200 liter warmwater en een hydrofoor installatie met een capaciteit van 20 m³/h. TSC kan in elke situatie worden opgesteld waarbij uitsluitend voor de stroomvoorziening een vaste aansluiting op een aggregaat nodig is.

De containers worden met slangen en kabels aan elkaar gekoppeld. Voor de waterleidingen is in totaal 768 meter aan slangen met rvs snelkoppelingen beschikbaar.

Testopstelling

Hiernaast zijn de containers inclusief een TSC geplaatst in een testopstelling in de haven van Rotterdam. Dit was de eerste keer dat alle containers op deze manier met elkaar verbonden waren. De test was bedoeld om te controleren of de containers aan de ontwerpvoorwaarden voldeden.

 

Tomorrowland 2016

Eerste opstelling van twee Technical Support Containers en 70 accommodatie units bij Tomorrowland in Boom, België. Hiervoor hebben wij de aansluiting van de containers en de in bedrijf stelling van de voorzieningen zelf uitgevoerd.

BMW partnerevent

Naast de Ascari racetrack is deze opstelling opgebouwd. Hier in Marbella, Spanje, was het de eerste keer dat de containers voor een periode van 4 weken zijn opgesteld. Deze accomodaties werden gebruikt door de gasten die aanwezig waren tijdens dit evenement.

 

Samenwerken aan een project?

Met onze vele specialisaties zijn wij in staat om met diverse projecten nieuwe uitdagingen aan te gaan.
Jhoogvlietbv_logo_wit
TECHNIEKNederland_logo
INSTALLQ_LOGO
Kiwa_logo
Vaillant_logo
Nefit_logo
Vaillant_logo